Opvang Volwassen katten NU?

Bericht geplaatst op 28/06/2018

Meer en meer Deinzenaars die ons contacteren betreffende volwassen gevonden- of afstandskatten, zijn van mening dat Kat op de dool als gesubsidieerd asiel, verplicht is om al deze dieren op te vangen. Klaarblijkelijk wordt dit gerucht verspreid door vzw's, asielen en dierenartsen uit de omgeving. NIETS IS ECHTER MINDER WAAR.
Het asiel krijgt inderdaad  een kleine geldelijke tegemoetkoming waarmee welgeteld 60 katten uit de regio kunnen opgevangen worden en dit op jaarbasis. Het totaal aantal binnengebrachte katten/kittens  overtreft echter ruimschoots dit getal. Wij willen echter geen enkele kat refuseren en helpen graag "als" wij voldoende opvangmogelijkheid hebben en daar wringt nu het schoentje. Onze plaatsen zijn beperkt.
In de kittenperiode wordt het gros van deze plaatsen ingenomen door kleintjes daarom zijn wij genoodzaakt om mensen, die opvang vragen voor volwassen katten, door te verwijzen naar andere organisaties. die dan hopelijk hun hart voor dieren laat spreken of u wordt op de opvanglijst gezet maar daaraan is meestal een wachttijd van 1 tot meerdere maanden verbonden.
Hoe graag wij ook willen helpen, het asiel heeft ook zijn limiet.