Zwerfkat/buitenkat

Wat dient u te weten over zwerfkatjes?
Zwerfkatten hebben geen baasje. Ze kunnen in deze status geboren zijn maar het kunnen evengoed katjes zijn die door omstandigheden zoals, verhuis of sterfte van de baasjes, achtergelaten zijn.
U dient om dierenleed  te vermijden zo'n katjes te melden  aan de dienst Omgeving Deinze 09/381 95 00 en buiten de werkuren aan de politie 09/244 24 10 
Sommige gemeenten gebruiken de spijtige regel : u geeft zo'n katjes eten dus zijn het uw katten.
NIETS IS MINDER WAAR.
Wij stelden de vraag aan dierenwelzijn:

Soms worden zo'n zwerfkatjes,  jong of minder jong in ons asiel binnengebracht maar blijken die  moeilijk te socialiseren zijn.
Zo'n  angsthaasjes hebben ook recht op een dierwaardig bestaan en worden net zoals hun tamme soortgenootjes wettelijk in orde gezet door het asiel. Deze goeie muizenvangers worden dan geplaatst tegen een mindere tarief en zijn vaak gegeerd in maneges, stallingen, boerderijen enz. Maar ook privé personen kunnen zo'n buitenkatje een goeie thuis geven, als het diertje een tochtvrije schuil/slaapplaats heeft in een garage, onder een afdak, veranda, in een tuinhuis enz. en het dagelijks zijn portie eten en vers drinkwater krijgt, zal het zeker een tevreden, vrij  kattenleven leiden. En wie weet met geduld en tijd wordt zo'n  katje dan toch handtam. Wilt u het vertrouwensproces sneller laten verlopen? Op de vraag:  Hoe socialiseer ik een wildere kat?


UITEINDELIJK WORDEN OOK DEZE KATJES VRIENDEN VOOR HET LEVEN

Kijk bij  Half tamme katjes ZOEKT THUIS of er nu zo'n katjes in de opvang zitten.