Kat als bloeddonor

Bericht geplaatst op 15/11/2021


Waarvoor gebruikt Kat op de dool Deinze ( in samenwerking met Kat zonder dak Nazareth) het bloed van deze goed gevaccineerde katten?
Als er hele kleine kittens binnenkomen die nog niet gevaccineerd kunnen worden omdat een gewicht van 850g à 900g vereist is voor vaccinatie, wordt er onder de vorm van serum passieve immuniteit toe gediend  aan de kleintjes tot ze het vereiste gewicht bereikt hebben tot ze via een vaccin actieve immuniteit tegen kattenziekte en kattenniesziekte kunnen aanmaken. Soms is een eenmalige toediening van 2cc voldoende maar het gebeurt ook dat er 2 maal zo'n dosis moet gegeven worden tegen ze op gewicht zijn voor hun vaccin.
Door de grote hoeveelheid  kittens die in het asiel binnenkomen waarvan de leeftijd tussen de 4 en 6 weken is, is er bijna altijd een tekort aan serum. Wij leggen dan ook graag een voorraadje aan want het serum kan diepgevroren, in spuitjes getrokken van 2cc, bewaard worden.

Hebt u een gezonde, volwassen kat die voldoet aan de vereisten hierboven vermeld en wilt u wel hem eens bloed laten doneren bij onze bedrijfsdierenartsen? Of hebt u nog vragen?
Contacteer dan dierenartsencentrum  Zodiac 09/380 89 45 - Oudenaardsesteenweg  175 - 9800 Deinze en maak direct een afspraak.