Gogo

  • Geboortedatum: 01/01/2017
  • Leeftijdscategorie: Volwassen
  • Geslacht: M
  • Vacht: grijs getijgerd

Gogo ( negatief getest op Fiv en Felv) heeft gingivitis-stomatitis een pijnlijke en zeer hardnekkige steeds terugkerende aandoening in zijn muiltje. Zijn vorig baasje had reeds zijn tandjes laten detartreren in de hoop de ontstekingen af te remmen maar dit was niet afdoende de kwaal kwam terug. Het enig afdoend middel is nu het trekken van  alle kiezen meestal met uitzondering van de hoektanden. Dit lijkt zeer ingrijpend maar leidt binnen de kortste keren tot een pijnloos en prima verder leven van de kat, die zelfs het eten van brokjes geen probleem meer vindt.
De ingreep en de nazorg ( antibiotica en ontstekings- en pijnstilling) is kostelijk vandaar dat wij beroep doen op uw vrijgevigheid via BE07 8901 2444 4866  Dank om Gogo te steunen

Zonder tegenbericht is de ingreep voorzien op 17/02/2023

Gogo onder narcose na extractie van zijn kiezen.

18/02: Tijdens zijn verdoving, bij het trekken van zijn kiezen, werd bij Gogo een pompende ademhaling geconstateerd. Echo en röntgen foto's brachten vocht in de longen aan het licht. Groot was de da haar verbazing toen dit vocht bloed bleek te zijn ( hemathorax).  Er is ook sprake van een mild bloedstollingsprobleem. Van beide aandoeningen is de oorzaak nog niet gevonden.

20/02:  Gogo terug bij de dierenarts met ernstige ademhalingsproblemen. De borstkas zit nu vol etter. Oorzaak? Moeilijk te verklaren. Een oude, onverzorgde bijtwonde? Bloedvergiftiging?  Bacterie die via de stomatitis in de bloedbaan is terechtgekomen? Hematomen,...? 19u30: Gogo is rustig ingeslapen .