Piet Piraat

17/02/2021: 17 u.  Dit lief, zwart niet gecastreerd volwassen katertje komt binnen  in het asiel als vondeling. Zijn rechter oogje is helemaal verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een groot bloederig, ontstoken gat met rechtstreekse verbinding naar de hersenen. Daarnaast is ook zijn onderkaak doormidden gebroken en staat die scheef. Of de kwetsuur/fractuur het gevolg is van een accident of van zware mishandeling, is voor ons en voor onze dierenarts een vraagteken. Het katje lijdt  in ieder geval ontzettend veel pijn.
Gelukkig is  het katje aids en leucose negatief en kan  gepraat worden over mogelijke ingrepen.  PIET PIRAAT, zoals wij hem doopten,  is meteen opgenomen bij de dierenarts en krijgt ontsmettende honingzalf in zijn oogkas toegediend alsook ook de nodige dosis antibiotica en pijnstilling.
Operatie wordt voorzien op 19/02 in de voormiddag .

19/02: 11 u 30. Piet Piraat wordt geopereerd. Zijn oogholte wordt dichtgenaaid. Zijn gebroken onderkaak was bij nadere controle stabiel en was al deels scheef aan elkaar gegroeid waardoor er NIETS meer aan kon verholpen worden. Het zal nog een eindje duren vooraleer hij genoeg kalk aangemaakt heeft  en zijn kaakbeen volledig aan mekaar zal  gegroeid zijn maar die zal altijd wat scheef blijven staan.  Hij ligt nu in de recovery onder de warmte lamp tot de verdoving is uitgewerkt.

20/02/2021: Piet Piraat is na zijn zware ingreep  terug in de opvang. Hij eet nu enkel een periode zachte voeding  om zijn kaak de gelegenheid te geven verder aan mekaar te groeien. Hij moet ook een kuur antibiotica krijgen, pilletjes, die hij gelukkig,  verpulverd en  in smeerkaas gehuld, probleemloos oplikt. Piet Piraat moet nu op zijn gemak revalideren en aansterken.

 

26/02: Piet piraat heeft heeft nu 7 dagen antibiotica gekregen en aansterkende voeding en is goed op weg om weer een speelse deugniet te worden.

 

DANK AAN IEDEREEN DIE EEN BIJDRAGE HEEFT GESTORT OM DE OPERATIE MOGELIJK TE MAKEN.

05/03: Piet is geadopteerd en vertrokken naar zijn veilige haven in Zeveren.
09/03: Piraat in zijn nieuwe thuis : een mooi einde van een triestig verhaal.     

"Beste Patricia,Bij deze laat ik eens weten hoe piraat het stelt. Bij thuiskomst is hij vlot op ontdekkingstocht gegaan. Hij eet goed. Is graag bij ons en spint veel. Zo een lieve kat heb ik nog nooit gehad. Hij zit graag bij mij op schoot wnn ik iets lees of tv kijk.We zijn echt blij dat hij ons gezin aanvult. Zijn wonde is ook mooi aan het genezen en eind mei krijgt hij zijn andere vaccinatie.
Groetjes, Wendy"