Kitten Cisco

Zocht een thuis op 20/11/2020 en vond die op 20/11/2020. Cisco mag nu zijn bange zus beschermen in hun nieuwe thuis.

  • Geboortedatum: 30/07/2020
  • Leeftijdscategorie: Kitten
  • Geslacht: M
  • Vacht: Kortharig zwart-wit

Cisco is gevonden aan het kerkhof in Kluisbergen. Hij was heel verlegen en bang maar is stilletjes aan het ontdooien. Met geduld en heel veel liefde wordt Cisco zeker uw beste maatje.

Kitten Cisco vond dankzij Kat op de dool Deinze een nieuwe thuis in Langdorp . We kregen dit in onze mailbox:

Broer en zus doen het goed hier! 😊

Cisko voelt zich al helemaal thuis. Een echte deugniet! Heel de dag slapen op de stoel onder tafel, en in de avond en nacht komt hij helemaal tot leven, veel spelen, kattekwaad uithalen (in de kerstboom hangen, steentjes uit de bloempot halen), ravotten met z'n zusje, maar echt zo fijn spelen samen, dat is echt leuk om te zien! De krabpaal is ook al helemaal goedgekeurd door Cisko. Hij laat zich al gemakkelijk aaien en komt snoepjes halen bij ons.

Ciska begint heel langzaam te ontdooien. Ze laat zich meer en meer zien in de avond. Ze verstopt zich niet meer heel de avond, als we in de buurt zijn. Overdag ligt ze te slapen bij haar broer op de stoel, samen op de stoel of elk op een stoel apart en dan wisselen ze nog wel eens een keer, grappig. Of in de tv kast is ook een favoriet plekje. We merken aan haar houding dat ze zich meer kan ontspannen. Ze houdt de boel nog wel in de gaten, maar we voelen minder spanning, minder grote ogen, niet meer zo staren, niet meer zo die alerte houding. Samen spelen met haar broertje, samen eten, allemaal in het bijzijn van ons. Ik heb ze gisteren een snoepje kunnen geven! Ze zat op de stoel. Ik ging op de grond liggen, maakte me klein en probeerde contact te maken en dat lukte! Het zijn echt hele kleine stapjes, maar op 2 weken tijd zien we een positieve evolutie bij Ciska! πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Onze aanpak, de feromonen in het stopcontact doen hun werk!
De dierenarts gaf ons ook nog druppeltjes mee om rustig te worden. Die doen we bij op de natte voeding, voor beiden en dat loopt ook goed.
Ik heb me ook wat verdiept in aromatherapie bij katten. En heb nu onze aromadiffuser bovengehaald met een lavendelgeurtje wat ook zou kunnen helpen 🀞

Sinds een dag of 2 niest Ciska zo nu en dan. Dierenarts gaf ons een 'chocomelkje' mee met extra vitamines etc om haar weerstand te verhogen. Waarschijnlijk door de verhuis, de stress, zal haar weerstand verlaagd zijn en zo een virusje opgelopen hebben. Hopelijk helpt het haar en is ze snel weer aangesterkt.

Het vaccin dat ze nog moesten hebben, werd uitgesteld. Het was niet dringend en hij zei om dit in het voorjaar of later te doen, als ze zich meer op hun gemak voelen.

Het gaat dus de goede richting uit.
Wij kunnen ons het al niet meer voorstellen zonder deze 2 schatten 😺😺