Modest

Zocht een thuis op 20/12/2020 en vond die op 25/12/2020. Het wordt een mooie en warme Kerst voor Modest .

  • Geboortedatum: 01/07/2016
  • Leeftijdscategorie: Volwassen
  • Geslacht: M
  • Vacht: kortharig zwart-wit

De baasjes hebben 10 dagen geleden nog laten weten dat ze hun gevonden katten, nu gedoopt in Medard en Modest, direct kwamen ophalen wat niet gebeurd is. Het asiel is vanaf 24/12 wettelijk het tijdelijk baasje voor die 2 superschatten tot ze een fijne, liefdevolle en verantwoordelijke thuis gevonden hebben. Modest die ongeveer 5 jaar is, moet in het begin wat wennen aan zijn nieuwe omgeving en mensen en is een tikkeltje schuchter tot hij u vertrouwd. Vlug ontpopt hij dan in een lieve, aanhankelijke, goedaardige, mensvriendelijke loebas. Modest verdient een fijne, warme thuis waar hij veel aandacht en liefde krijgt zoals het hoort voor zo'n knuffelbeer en waar hij na zijn huiswenning ook eens kan genieten van de vrijeheid van een tuin in een autoluwe omgeving.
MODEST MAG DE OPVANG VERLATEN OP 25/12

Modest vond dankzij Kat op de dool Deinze een nieuwe thuis in Belsele . We kregen dit in onze mailbox:

Beste Patricia,

Het is me eindelijk gelukt even de tijd te nemen om je wat feedback te geven over de eerste week van Modje bij ons thuis : wat een zalige, rustige en propere kater! Hij is een droom van een kat en we prijzen ons heel erg gelukkig dat wij hem nu een warme thuis kunnen geven.

Bij het naar huis komen, heeft hij enkele straatjes wat zitten miauwen, maar is dan gaan liggen en heeft vooral rond zitten kijken. Onze dochter Cyanne was naast hem gaan zitten om hem gerust te stellen. Eens binnen heeft hij direct zijn plaatsje gevonden op de stoelen onder onze eettafel, deze staat centraal in de living en is open naar alle kanten, waardoor hij dus alles goed in het oog kan houden. Hier hebben we dan zachte badlakens opgelegd en daar kan hij echt van genieten!
Overdag ligt hij hier graag te slapen, 's avonds als we in de zetel naar TV kijken, komt hij bij ons liggen om opnieuw te slapen ☺. Maar het moet wel rustig zijn, hij houdt echt niet van veel lawaai en drukte. Onze kinderen weten dit en gaan nu naar hun kamers als ze wat "heviger" willen spelen of hun muziek willen beluisteren. Het is dus sinds de komst van Modje heerlijk rustig geworden in onze woonkamer met Klara op de achtergrond.
Op gebied van eten is hij wel wat kieskeurig, we zijn ondertussen overgestapt op graan- en glutenvrij katteneten. Zijn stoelgang is mede daardoor ook perfect geworden. Ook de kattenbak is absoluut geen probleem meer, sinds we jullie kattenbakvulling gebruiken. M.a.w. het is een droom om hem in huis te hebben! En hij is een echte fijnproever, gisteren hebben we namelijk Angusbiefstuk gegeten, die we hier bij een plaatselijke boerderij recht van de boer kopen (het principe van "deel een rund") en daar kreeg hij niet genoeg van. Met heel veel smaakt hebben we het hem zien opeten! Ook gehakt en kipfilet gaan er vlotjes in. Hij is dus al een echt lid van ons gezin, als wij eten, komt hij ook om te eten. Hij eet immers niet graag alleen ... .
Voorlopig is hij geen speelvogel, alle speeltjes en ook de krabpaal laat hij compleet links liggen. Komen knuffelen en aaien is het liefste wat hij doet en daar geniet hij ook van. Hij valt dan regelmatig gewoon in slaap! Krabben aan de meubels, deuren of gelijk wat, doet hij totaal niet en ook op dingen springen, is aan hem niet besteed. Misschien komt dit nog maar volgens mij is hij hier veel te zacht en te "beleefd" voor. Modje is een superkat, ik snap echt niet dat zijn vorige eigenaars dit niet hebben gezien in hem. Maar goed voor ons!

Maandag is hij dan ook naar onze dierenarts geweest en buiten een verkoudheid was alles tip top in orde met hem (ontsteking van de bovenste luchtwegen, maar zijn longen waren perfect ok). Hij dient dus nog enkele dagen extra pilletjes te nemen om hem hierin te ondersteunen. De laatste week van januari hebben we dan een nieuwe afspraak voor zijn 2de inenting.

In bijlage vinden jullie een aantal foto's van hem terug. We hebben er echter al zoveel getrokken dat het moeilijk was om kiezen, maar ze geven zeker al een beeld hoe hij het hier stelt.

Langs deze weg wil ik jullie nogmaals hartelijk danken voor de wijze waarop we Modje hebben kunnen adopteren en de goede uitleg en raad die we hebben meegekregen. Voor ons was het een eerste ervaring, maar zeker voor herhaling vatbaar! Ik wens jullie dan ook een schitterend 2021 en onze wegen zullen ongetwijfeld elkaar nog kruisen.

Fijne avond en hartelijke groetjes,

Veronique