Wat bracht 2023?

Bericht geplaatst op 31/12/2023

NOG STEEDS HEEL VEEL KATTENLEED.
Ongewenst geboren kittens werden te vondeling gelegd, of veel te jong van de moeder gescheiden om gratis weg te gegeven zonder wettelijk in orde gesteld te zijn of om naar het asiel te brengen. Senior katjes werden gedumpt op hun oude dag omdat de medicatiekost te hoog was en katjes met kwetsuren en breuken werden aan het asiel afgestaan omdat de hospitalisatie kost niet door het baasje kon of wou gedragen worden.
Ons asiel heeft het voorbije jaar 165 katjes opgevangen ( een  aanzienlijke stijging buiten vorig jaar)  waarvan er spijtig genoeg 4 niet konden gered worden zodat euthanasie noodzakelijk was.  25 Katjes waren ouder dan 6 maanden en liefst 136 waren kittens die we ondanks hun soms zeer jonge leeftijd konden vrijwaren van o.a. kattenziekte en kattenniesziekte door het toedienen van serum van een goed gevaccineerde kat.
GOED NIEUWS IS: alle maar dan ook alle 161 katjes die zowel in de hoofdopvang als bij gastgezinnen met heel veel  zorg en liefde werden omringd,  hebben een goeie, warme  thuis gevonden.
Wij starten 2024 met een leeg asiel. De vraag is,  voor hoelang?